måndag 27 januari 2014

Nyttigt majsknäckebröd :-)

Idag bakar jag majsknäckebröd. Det är första gången och inspirationen fick jag hemma hos Päronen igår. Jag har aldrig ägt majsmjöl tidigare, visste knappt att det fanns ;-) eller att det faktiskt går att baka nyttiga godsaker med det. Fick tips om att recept står på majsmjölpaketet men jag köpte ett paket där det inte fanns så jag googlade :-) här kommer det:

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/5 dl olivolja eller rapsolja 
1,5-2 dl kokhett vatten

Flingsalt.

Blanda samman allt, utom flingsalt, till en deg.
Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg degen på och ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg det ovanpå degen. Platta ut degen med hjälp av händer, kavel eller dylikt. Degen bör vara ett par mm tjock.

Jag tog sedan och delade upp degen i så stora delar som jag vill ha. Jag la bitarna på en oljad, bröad plåt. Var osäker på om det skulle fastna i bakplåtspappret. 

Strö över flingsalt.

Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 1 timme.

Titta så fina de blev
Smakar som popcorn :-) Mycket mumsigt!

Prova!!!

/D ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar