måndag 18 november 2013

Mumsfilibabba!!!

Hembakt bröd är alltid gott! I helgen bakade den stora tösen ett vansinnigt gott bröd, som går att variera i massor, bara att testa sig fram 😊 Här kommer receptet till två limpor:

6dl vetemjöl
6dl grahamsmjöl
2tsk bakpulver
4tsk bikarbonat 
6dl filmjölk
4dl lingonsylt
ca 1dl frön, typ pumpafrön och solrosfrön, här tog jag 1dl av varje + lite linfrön.

Blanda de torra ingredienserna noga så att allt fördelas jämt. Rör i filmjölk och lingonsylt. Ser inte gott ut...

Fördela jämt i två smorda limpformar.
Det fungerar utmärkt att göra hälften i en form om du inte vill göra två 😊 Grädda i ugn på 200 grader i ca 1 timme. Njut! 

Om man vill kan man trycka ner lite torkade frukter eller valnötter innan gräddning, mumsfilibabba säger jag bara!!!

Kram Diana



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar